De taxidermie houdt zich bezig met het opzetten of prepareren van dode dieren. Dieren worden geconserveerd en kunnen daardoor voor zeer lange tijd in de natuurlijke vorm bewaard worden. Een persoon die het opzetten van een dier uitvoert heet preparateur. In de kunsten worden dode dieren in verschillende vormen gebruikt en regelmatig halen dit soort kunstwerken het nieuws. Met name wanneer het gaat om dieren met een hoge aaibaarheidsfactor. Voorbeelden zijn onder andere dodekattenkunstwerken Orville (de helikopterkat) en Tinkebell’s handtaspoes. Taxidermie-kunstwerken spelen met ethische vraagstukken en ons westerse taboe op alles wat met de dood van dier- en knuffelbaren te maken heeft.

Frank Zweegers - Taxidermie

www.oregonshedhunters.com

Frank Zweegers - Taxidermie

www.hidetanning.net