Een uit losse onderdeken samengesteld stevig geheel, dat is een constructie. Doorgaans gaat het om ruimtelijke werken. Dat gaat op in de architectuur en de techniek, maar ook in de kunst, en de verschillende velden vinden elkaar ook regelmatig: want is de Eiffeltoren een technische, architectonische of een kunstzinnige constructie?

Constructies kunnen klein zijn, maar zijn dat doorgaans niet. Juist in hun omvang zijn constructies vaak imponerend. Ze kunnen zo groot worden als een tentoonstellingszaal, of zelfs nog groter, en veel constructies worden zo opgebouwd dat de bezoeker door het werk heen kan lopen en zo onderdeel wordt van het geheel. Door toepassing van moderne (multimediale) technieken, worden constructies vaak zelfs interactief. Via sensoren worden bijvoorbeeld bewegingen of geluiden van bezoekers dan omgezet in een verandering in het werk. In kleur, licht, beweging, vorm… Zo wordt kunst een belevenis.