Kunst is dat wat gemaakt is met de vooropstaande bedoeling (één of meer van) de menselijke zintuigen én de menselijke geest te prikkelen.

Kunst omvat een breed scala van menselijke activiteiten, creaties en vormen van expressie, zoals muziek, literatuur, film, fotografie, beeldhouwwerk en schilderijen. De betekenis van kunst wordt onderzocht in een tak van de filosofie bekend als esthetiek en zelfs disciplines, zoals geschiedenis en het analyseren van de psychoanalyse relatie met mensen en generaties.

Traditioneel werd de term kunst gebruikt om te verwijzen naar een vaardigheid of meesterschap. Deze opvatting veranderde tijdens de Romantische periode, toen de kunst  werd gezien als “een bijzondere eigenschap van de menselijke geest te worden ingedeeld als religie en wetenschap”.

In het algemeen is kunst gemaakt met de bedoeling het stimuleren van gedachten en emoties.